Graffiti verwijderen/preventie

Wanneer uw pand ontsiert is door graffiti heeft Hartman Facilitair de oplossing om dit voor u te verwijderen. 

 

Het verwijderen van graffiti is een complexe taak. Dit kunt u het beste overlaten aan professionals. Een verkeerd toegepaste behandeling kan blijvende schade toebrengen aan uw gevel of object. Door de expertise van Hartman Facilitair bent u verzekerd van een volledig en schoon resultaat, zonder schade. 

 

Er zijn verschillende methodes om graffiti van een muur te verwijderen. De juiste methode is afhankelijk van de ondergrond, de bereikbaarheid  en de frequentie van de bekladding. We geven u graag  advies  over de beste methode om uw gevel te reinigen. 

 

Bij Hartman Facilitair kunt u terecht voor het laten verwijderen van de graffiti middels warm water hogedruk en stoomreiniging. Door de temperatuur van het water lost de graffiti op. Hogedrukreiniging is een populaire methode om graffiti te verwijderen doordat het de meest milieuvriendelijke methode is.  Door toepassing van deze methode is het mogelijk om ook zonder chemie verbluffende resultaten te behalen. 

 

Helaas is deze methode niet altijd  geschikt om de graffiti volledig te doen verdwijnen en kunnen wij reinigingsmiddelen inzetten. Deze middelen lossen het vuil en de graffiti op, zonder hierbij de ondergrond aan te tasten. 

 

Kennis van verschillende ondergronden is hierbij van groot belang. Op basis van het type ondergrond wordt bepaald welk reinigingsmiddel het meest geschikt is. Reinigingsmiddel dat goed werkt op aluminium kan grote schade aanrichten wanneer het gebruikt wordt op een stenen ondergrond. Daarnaast hebben gevels van natuursteen, kalksteen of baksteen ieder een andere samenstelling en vragen om een andere aanpak.

 

Door gebruik te maken van de juiste reinigingsmiddelen zorgen wij er voor dat de graffitti verwijderd wordt zonder de ondergrond aan te tasten.

 

Graffiti preventie 

Helaas kunnen wij het opnieuw aanbrengen van een graffiti op uw gevel of object niet voorkomen. Wel kunnen wij uw gevel of object voorzien van een Anti graffiti coating.

 

Deze Anti-graffiti coating is dé oplossing voor het eenvoudig verwijderen van graffiti en biedt tevens een beschermende functie voor verschillende ondergronden. 

 

Onze anti-graffiti coating:

  • Beschermt tegen UV straling
  • Heeft een milieuvriendelijke en duurzame samenstelling
  • Biedt extra bescherming tegen weersinvloeden (groene aanslag, zure regen)
  • Is vuil- en waterafstotend
  • Maakt het schoonmaken kinderspel; de ondergrond is in een oogwenk schoon

 


Bij Hartman Facilitair kunt u terecht voor het laten aanbrengen van 2 soorten anti-graffiti coating:

  1. Semi permanente anti graffiti coating
  2. Permanente anti graffiti coating

 

Welke anti-graffiti coating geschikt is voor uw object is afhankelijk onder meer afhankelijk van:

  • Risico op graffiti
  • Hoeveel onderhoud u wenst
  • Hoeveel u wilt investeren

 

Heeft u vragen over het verwijderen van graffiti of onze Anti-graffiti coating. Neemt u dan contact met ons op. 

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie